Film

Al In 1921 publiceerde Frederik R. Barnard een artikel met de zin “One look is worth a thousand words”. Of het welbekende gezegde “een beeld zegt meer dan duizend woorden” hier echt vandaan komt is nog niet helemaal duidelijk. Toch is een ding zeker, gelijk had hij wel.

Video’s met een verhaal

Dit gezegde kan met video in praktijk gebracht worden. Met video kun je je bedrijf, product, event en/of dienst op de kaart zetten. Een bedrijfsvideo, een tutorial, een pakkende aftermovie of een productvideo: alles is mogelijk.

Film in 6 stappen

Omdat film een oneindig aantal mogelijkheden biedt is het belangrijk dat we het proces samen
efficiënt kunnen doorlopen. Dit doen we in de volgende 6 stappen:

1
Brainstorm / Overleg

Allereerst is het belangrijk om samen de doelen vast te stellen. Wat willen we bereiken met de video, hoe willen we dit bereiken en welke stappen gaan we hiervoor nemen? Tijdens de Brainstorm zullen we een duidelijk doel formuleren.

2
Planning

Wanneer het doel van de video duidelijk is beginnen we met het opstellen van de planning. Samen vullen we een online scrumbord met de te nemen stappen. Zo is het altijd voor iedereen duidelijk hoe ver we in het proces zijn.

3
Script

In het script zullen we van het begin tot eind beschrijven wat er in de video te zien is en wat er gezegd wordt. Zo krijgen we een compleet beeld van wat er in de film gaat gebeuren.

4
Productie

Zodra het script gereed is kunnen we de productie inplannen. Wanneer al het benodigde beeldmateriaal aanwezig is kunnen we naar de volgende fase.

5
Montage

Alle beelden zijn verzameld en kunnen verwerkt worden. Wanneer alle beelden, de audio en voice-over zijn verwerkt is de video gereed.

6
Correctieronde

Soms is het nodig om een correctieronde uit te voeren. Er zullen een aantal onderdelen worden aangepast om de video perfect te maken. Wanneer dit gebeurd is, is de video gereed.

Wij filmen voor:

Film maken?
Stuur ons een bericht!