← Naar overzicht

Nuttig programmeren #1: Tinder auto liker

15 november 2018 door Bart
Reading time: 5 min.

Deze blog bewijst maar weer eens dat kennis van programmeren eigenlijk pure noodzaak is. Door verschillende dingen te programmeren kunnen we een hoop tijd besparen. Of dit nou het automatiseren van een compleet bedrijfsproces is, of het automatiseren van je dagelijkse Tinder verslaving, het kan allemaal.

Laten we beginnen met het automatiseren van de Tinder verslaving. Allereerst is het belangrijk dat je een Tinder account aanmaakt (als je deze nog niet hebt). Vervolgens kunnen we inloggen en beginnen met swipen.

Tinder like of nope

Voorbereidingen

Het is natuurlijk veel makkelijker om gewoon alles automatisch te liken. Dit levert gegarandeerd meer matches op. Het latere uitzoekwerk komt later wel. We moeten dus de code schrijven die ervoor zorgt dat we automatisch iedereen die op ons scherm komt liken.

Om te beginnen hebben we een editor (tekstprogramma) nodig om de code eenvoudig te kunnen schrijven. Het schrijven van de code kan ook in Kladblok maar dan missen we de syntax highlighting. Syntax highlighting  geeft in verschillende kleuren en lettertypes de betekenis of categorie van bepaalde termen aan. Ook is het voor de toekomst handig om een goede editor te gebruiken. Voorbeelden zijn Visual Studio Code, PHPstorm en Notepad++.

Laptop met code

Het echte werk

Nu we de editor hebben geïnstalleerd kunnen we beginnen met het schrijven van de code. Het is uiteindelijk de bedoeling dat de code elke seconde op de like knop drukt. Zoals je misschien kunt lezen in de onderstaande code maken we gebruik van een interval. Alle code hierbinnen zal om de 1000 milliseconden (1 seconde dus) uitgevoerd worden. Vervolgens gaan we de knop opzoeken aan de hand van zijn codenaam "recsGamepad__button--like". We geven hem de naam "o", en zeggen dat er vervolgens op geklikt moet worden.

Het eindresultaat:

a = setInterval( function () {
  var o = document.getElementsByClassName("recsGamepad__button--like");
  o[0].click()
}, 1000)
Typen

Nu we de code geschreven hebben kunnen we eindelijk beginnen met testen. Het is eenvoudig om de zojuist geschreven code uit te voeren in de browser. We kunnen de code makkelijk laten uitvoeren door de ontwikkelaarsopties te tonen.

Dranghekken kopen

Ga naar de website van Tinder en log in. Als je computer klaar staat om te swipen kunnen we de code gaan draaien. Dit doen we door in de browser op f12 te drukken. Vervolgens verschijnen de ontwikkelaarsopties. Zoek bovenaan naar de "Console" tab en klik hierop. Kopieer en plak de code in deze console, en druk op Enter om de code uit te voeren.  Het enige wat we nu nog moeten doen is dranghekken kopen om de massa aanstormende matches te hendelen.

Natuurlijk kun je het script altijd uitbreiden zodat je niet al je likes verspilt. Misschien wil je alleen matches die Bart heten en uit Maasdijk komen? Alles is mogelijk!

Tinder liker

Dit is onze eerste blog. Wil je in de toekomst meer blogs van ons lezen? Volg ons dan op Facebook, Twitter en LinkedIn.

Meer weten?
Neem contact met ons op!
Contact