← Naar overzicht

Kom ie uit Rotterdam dan?

13 november 2019 door Bart
Reading time: 3 min.

Afgelopen weekend hadden we het idee om samen met een aantal mensen foto’s te maken van Rotterdam. Even de camera’s en drone opladen, inpakken en vertrekken maar. Helaas hebben we de drone uiteindelijk toch thuis moeten laten omdat het verboden is om in Rotterdam te vliegen. Eenmaal aangekomen was het na een half uurtje stilstaan op de Erasmusbrug net een tweede ijstijd. Toch hebben we een paar leuke foto’s weten te maken.

Het maken van de foto

Hoewel het pikdonker en steenkoud is kun je op dit soort momenten verrassend mooie foto’s maken. Je hebt hier wel een statief voor nodig, want met zo weinig licht duurt het even voor de foto genomen is. Daarom stel je ook je camera anders in. Je zorgt dat er zoveel mogelijk licht opgevangen wordt (hogere ISO waarde + wijder diafragma). Door je camera vervolgens op het statief te zetten kun je als je wilt zelfs foto’s van een halve minuut lang maken, zonder te bewegen.

Het resultaat

Rotterdam portfolio foto 3

De nabewerking

Na een bezoekje aan restaurant De Gouden driepoot (McDonalds) zijn we tevreden teruggegaan om te beginnen aan het nabewerken. Met PhotoShop hebben we de foto meer leven gegeven. Er is onder andere gesleuteld aan de kleurtemperatuur, het contrast, de highlights en nog veel meer. Uiteindelijk ziet het plaatje er zo uit:

Rotterdam foto

Je kunt dus ook 's nachts prachtige foto’s maken. Volg ons op Facebook om op de hoogte te blijven van de laatste blogs. Of bekijk onze fotografie pagina voor meer informatie en/of voorbeelden.

Rotterdam portfolio foto 2
Rotterdam portfolio foto
Meer weten?
Neem contact met ons op!
Contact