← Naar overzicht

Wat is OpenAI’s ChatGPT?

7 december 2022 door Bart
Reading time: 3 min.

ChatGPT is een AI-model van OpenAI waarmee gebruikers kunnen chatten. Benieuwd naar wat ChatGPT precies is? Daar kunnen we een uitgebreid blog over schrijven, maar wellicht kan ChatGPT ons ook helpen. Laten we vragen om ChatGPT wat tekst en uitleg over zichzelf te geven.

Ook deze afbeelding is gegenereerd door AI (DALL-E). Je ziet hij de toetsen nog wel naast de laptop getekend heeft.

“ChatGPT is een krachtige conversationale kunstmatige intelligentie (AI) ontwikkeld door OpenAI. Het is gebaseerd op het GPT-3 (Generative Pretrained Transformer 3) model, dat een van de meest geavanceerde language models is op het gebied van natuurlijke taalverwerking.

Met ChatGPT kunnen gebruikers natuurlijk klinkende gesprekken voeren met de AI, waarbij het model in staat is om te reageren op vragen en opmerkingen op een manier die lijkt op hoe een menselijk wezen zou reageren. Dit maakt het mogelijk om ChatGPT te gebruiken voor een breed scala aan toepassingen, zoals het ondersteunen van klantenservice, het geven van antwoorden op veelgestelde vragen, en zelfs voor entertainmentdoeleinden.

Een van de unieke eigenschappen van ChatGPT is dat het in staat is om te leren van de gesprekken die het voert. Dit betekent dat hoe meer het wordt gebruikt, hoe beter het wordt in het voeren van menselijke-achtige gesprekken. Dit maakt het mogelijk om ChatGPT te blijven verbeteren en te blijven evolueren, zodat het steeds nauwkeuriger en beter wordt in het voeren van gesprekken.

Hoewel ChatGPT een krachtige en veelbelovende technologie is, is het belangrijk om te benadrukken dat het nog steeds een AI is en dus beperkt is in zijn vermogen om te begrijpen en te reageren op complexe en subtiele situaties. Het is dus belangrijk om realistische verwachtingen te hebben en te beseffen dat ChatGPT niet in staat is om te functioneren als een menselijk wezen.

Al met al is ChatGPT een indrukwekkende AI-technologie die veelbelovende toepassingen heeft in verschillende sectoren. Het blijft echter belangrijk om te onthouden dat het nog steeds een kunstmatige intelligentie is en dat er beperkingen zijn aan wat het kan doen en begrijpen.”

Bovenstaande geciteerde tekst is volledig door het AI programma zelf geschreven. We hebben al een aantal waardevolle voorbeelden weten te genereren. Een complete blog, social media post, eenvoudige code of zelfs een filmscript? We hebben het allemaal getest. De output was in onze ogen verbazingwekkend goed. Nu blijven we graag onze eigen scripts en persoonlijke blogs schrijven. Hoe goed de AI dit ook gaat kunnen; daar vinden we het te leuk voor.  Gaat AI de marketingwereld op z'n kop zetten? Daar is al een artikel over geschreven door Marketingfacts . Onderstaand hebben we nog een leuk voorbeeldje van een simpel stukje code verwerkt. Benieuwd? Ga het zeker even testen!

Meer weten?
Neem contact met ons op!
Contact