Webshops

Een vakantie boeken? Dat kon in 1981 al gewoon online bij Thomson Holidays. Via een modem kon je inbellen bij dit bedrijf. Op deze manier was het mogelijk om informatie op te vragen, te boeken en te annuleren.

Gelukkig gaat het online shoppen in deze tijd wat eenvoudiger dan in 1981. Zo makkelijk dat 80% van alle mensen wel eens iets online heeft gekocht. Nog steeds neemt het aantal webshops en webshop gebruikers toe.

Maatwerk

Een goede webshop is puur maatwerk. Van het design tot de ontwikkeling met bijbehorende functionaliteiten. De meeste webshops hebben namelijk een koppeling met een extern pakket. Denk hierbij aan bijvoorbeeld de boekhouding of het voorraadbeheer. Het ontwikkelen van een webshop doen we via het volgende stappenplan:

1
Proces inrichten

Projectmanagement is een van de belangrijkste onderdelen van een project. Samen richten we een online scrumbord in waarbij de taken per persoon zijn ingedeeld. Zo heeft iedereen overal en altijd een goed beeld van de voorrang.

2
Sitemap

Na het inrichten van het proces ontwikkelen we samen een sitemap. Een sitemap lijkt een beetje op de inhoudsopgaven van een boek. De sitemap geeft inzicht in de structuur van de pagina’s op de webshop.

3
Wireframes

Zodra de sitemap gereed is beginnen we met het maken van de wireframes. Een wireframe geeft een globaal overzicht van de structuur en samenhang tussen verschillende onderdelen van de pagina. Voor elke pagina zal er een wireframe gemaakt worden.

4
Design

De sitemap en wireframes zijn gereed. We kunnen beginnen met het deisgn. Tijdens deze fase zullen we beslissingen nemen over kleurgebruik, typografie en losse elementen. Het resultaat is een mooi en werkend design.

5
Ontwikkeling

Zodra de voorgaande onderdelen zijn voltooid beginnen we met de ontwikkeling van de webshop. We zette de gemaakte designs om in code zodat we de webshop in een browser kunnen bekijken. Zodra de voorkant (front-end) van de webshop gereed is beginnen we aan de backend. Alle onderdelen uit het scrumbord zullen verwerkt worden. Dit kan een API koppeling of een geheel custom CMS zijn.

6
Content

Zonder goede content is een webshop waardeloos. Goede foto’s, teksten en mogelijk (animatie) video’s zijn dan ook enorm belangrijk. Samen creëren we de content die bij het bedrijf past om de juiste uitstraling te geven.

7
Checklist

Check, check, dubbelcheck. Tijdens de ontwikkeling kan het altijd zijn dat er iets toch net een beetje anders werkt dan gewenst. Daarom lopen we altijd samen een checklist door voordat we de webshop online plaatsen.

8
Livegang

De webshop kan van de ontwikkelomgeving naar de live omgeving. Tijd om een feestje te vieren en de webshop online te plaatsen.

9
Nazorg

Geen paniek, we zijn nog niet van elkaar gescheiden. We blijven de webshop updaten zodat deze aan de actuele standaarden voldoet. Daarnaast zijn we altijd bereikbaar voor support en hebben we een online hulp omgeving om meer over het beheer (CMS) van de webshop te weten te komen. Samen zullen we het project evalueren en eventueel een marketing traject starten.

Bij CodePix bouwen we reguliere sites, webshops, platformen en web apps op maat. Hier kun je meer informatie vinden over deze soorten:

Wij ontwikkelen voor:

Webshop laten maken?
Laten we gaan zitten!
Contact