Websites
30 jaar geleden zette Tim Berners-Lee de eerste website online. Deze website was bedoeld als centraal punt om informatie te verzamelen. Dit omdat er bij CERN in Zwitserland honderden wetenschappers los van elkaar werkten zonder goede informatie-uitwisseling.
Inmiddels zijn er ongeveer 4 miljard mensen aan elkaar verbonden via het internet. Dit allemaal via de ruim 1,5 miljard al bestaande websites. Een duizelingwekkend aantal dat alleen maar zal blijven stijgen.

Meer dan een visitekaartje
Een website is tegenwoordig dan ook veel meer dan alleen een visitekaartje. Het is de digitale versie van je bedrijf, waar je klanten je waarschijnlijk voor het eerst zullen zien. Daarom is het belangrijk dat je website de uitstraling, kwaliteit en waarde van het bedrijf goed weet te vertalen. Het ontwikkelen van een website doen we via het volgende stappenplan:
Allereerst is het belangrijk om een duidelijk doel voor ogen te hebben. Willen we een directe verkoop realiseren, leads genereren of heeft de website een informatieve functie? De doelstelling zal zo concreet mogelijk worden geformuleerd. Met de verkregen informatie kunnen we het verdere proces doorlopen.
Projectmanagement is een van de belangrijkste onderdelen van een project. Samen richten we een online scrumbord in waarbij de taken per persoon zijn ingedeeld. Zo heeft iedereen overal en altijd een goed beeld van de voorrang.
Na het inrichten van het proces ontwikkelen we samen een sitemap. Deze lijkt een beetje op de inhoudsopgave van een boek. De sitemap geeft inzicht in de structuur van de pagina’s op de website.
Zodra de sitemap gereed is beginnen we met het maken van de wireframes. Een wireframe geeft een globaal overzicht van de structuur en samenhang tussen verschillende onderdelen van de pagina. Voor elke pagina zal er een wireframe gemaakt worden.
De sitemap en wireframes zijn gereed. We kunnen beginnen met het design. Tijdens deze fase zullen we beslissingen nemen over kleurgebruik, typografie en losse elementen. Het resultaat is een mooi en werkend design.
Zodra de voorgaande onderdelen zijn voltooid beginnen we met de ontwikkeling van de website. We zette de gemaakte designs om in code zodat we de website in een browser kunnen bekijken. Zodra de voorkant (front-end) van de website gereed is beginnen we aan de backend. Alle onderdelen uit het scrumbord zullen verwerkt worden. Dit kan een API koppeling of een geheel custom CMS zijn.
Zonder goede content is een website waardeloos. Goede foto’s, teksten en mogelijk (animatie) video’s zijn dan ook enorm belangrijk. Samen creëren we de content die bij het bedrijf past om de juiste uitstraling te geven.
Check, check, dubbelcheck. Tijdens de ontwikkeling kan het altijd zijn dat er iets toch net een beetje anders werkt dan gewenst. Daarom lopen we altijd samen een checklist door voordat we de website online plaatsen.
De website kan van de ontwikkelomgeving naar de live omgeving. Tijd om een feestje te vieren en de website online te plaatsen.
Geen paniek, we zijn nog niet van elkaar gescheiden. We blijven de website updaten zodat deze aan de actuele standaarden voldoet. Daarnaast zijn we altijd bereikbaar voor support en hebben we een online hulp omgeving om meer over het beheer (CMS) van de website te weten te komen. Samen zullen we het project evalueren en eventueel een marketing traject starten.
SEO
Al tijdens de ontwikkeling houden we rekening met SEO, ook wel Search Engine Optimization genoemd. Dit zorgt ervoor dat je website beter vindbaar is in zoekmachines zoals Google. Door je website te optimaliseren scoort deze beter op zoektermen waar jouw klanten naar zoeken.

Content
Naast een goede technische invulling van diverse SEO optimalisaties is het van belang dat de website goede content bevat. Samen creëren we de juiste teksten waardoor de website nog doeltreffender zal worden.
Bij CodePix bouwen we reguliere sites, webshops, platformen en web apps op maat. Hier kun je meer informatie vinden over deze soorten:
Wij ontwikkelen voor:







