← Naar overzicht

Meespieken met je bezoeker ?

15 november 2018 door Bart
Reading time: 3 min.

Wat doen bezoekers op mijn website? Is mijn website duidelijk genoeg? Wat kan ik verbeteren aan mijn website? Naast bijvoorbeeld Google Analytics / Google Tag Manager kan Hotjar je meer inzicht geven in het gedrag van je bezoekers. Nu vraag je je vast af waarom het handig is om mee te kijken met je gebruiker(s). Door te kijken hoe bezoekers jouw site gebruiken kan de website verbeterd worden. Stel, ik heb een webshop maar 10% van de gebruikers kan de “toevoegen aan winkelwagen” knop niet vinden. Door te kijken naar het gedrag van je gebruikers kan je de website aanpassen zodat gebruikers sneller hun weg binnen de website vinden. Kortom: door gegevens van bezoekers te verzamelen kan je de conversie van je website/webshop verhogen.

Hotjar heeft verschillende tools/mogelijkheden om dit inzicht te bieden. Een mooi onderdeel uit Hotjar zijn de heatmaps. Met een heatmaps krijg je een visuele weergave waar de bezoekers met hun muis over gaan, waar ze klikken, tot hoever ze scrollen, enzovoort.

Hotjar Heatmap
Hotjar Recordings

Een ander behulpzaam onderdeel van Hotjar zijn de recordings. Met recordings kan je letterlijk zien wat de gebruiker op je website doet. Ook beschik je over informatie van de bezoeker. Zo is het onder andere mogelijk om te zien welk apparaat de bezoeker gebruikt.

Nog een interessante functie van Hotjar is het gebruik van funnels. Met funnels is het mogelijk om te zien bij welke pagina een bezoeker afhaakt.

Hotjar Funnels

Hotjar heeft nog veel meer handige functies zoals Surys, Recruit User Testers, polls enzovoort. Meer weten over deze functies? Neem dan nu contact met ons op.

Meer weten?
Neem contact met ons op!
Contact